Anti Nudisme in Barcelona

Image Flickr by TheStoe

Nudisme is een groot onderwerp van discussie, dat veel voorstanders (die het ook praktizeren) en veel tegenstanders heeft.

Barcelona verbiedt het naakt lopen of in badkleding in de stad (mei 2011). Wanneer deze regels niet nageleeft worden zullen er boetes en/of straffen vallen.

Naakt of halfnaakt rondlopen (met ontbloot bovenlijf of in een zwembroek) zal bestraft worden met boetes van tussen de 300 en 500 euro (de hoogste boete is gereserveerd voor recidivisten). Hoewel de tekst bepaalt dat de politie eerste een waarschuwing geeft voordat er een boete wordt gegeven.

ayuntamiento barcelonaOm grip te krijgen op de kleding van de burgers, heeft de stad Barcelona een campagne gelanceerd waardoor mensen zich beter zouden moeten kleden. Dit is het initiatief Respect per a tots (Respect voor iedereen), wat wordt weergegeven in de vensters en ingangen van de toeristische hot spots van Barcelona, ??en laat wat je je kan aantrekken en wat niet.  

                                                                                                                               Bron: www.bcn.cat

Deze campagne is niet alleen gericht op burgers, maar wil ook de duizenden toeristen betrekken die Barcelona bezoeken. Men wil vermijden dat mensen zich kleden als op het strand, strandkleding is alleen voor op het strand.

Verenigingen zoals de Vereniging voor de Verdediging van het recht op Naaktheid voelen zich vervolgd met dit verbod, en verdedigen zichzelf door te zeggen dat het iets anders is om naakt rond te lopen dan om seks in het openbaar te hebben. Ze overwegen zelfs naar het Hogere Gerechtshof te stappen..

Wij kunnen opmerken dat er in Barcelona maar één officieel naaktstrand is, La Mar Bella. Het is een naaktstrand van 180 meter, en het is er vrij druk. Er was nog een naaktstrand in de haven, maar dat ging weg toen het Hotel Vela werd gebouwd.

De nudist van Barcelona

Voor degenen die hem niet kennen, is dit Esteban, de bekendste nudist van de stad. Het is een 67-jarige man, die bedekt is met tatoeages en naakt door Barcelona rondloopt. (check de video) 

   

In 2008 werd hem een boete van € 80 opgelegd omdat hij naakt door de straten liep. Ondanks de orders van de lokale politie, weigerde Esteban zich aan te kleden en zich te bedekken, en zodoende hadden de agenten hem aangehouden wegens ongehoorzaamheid.
De rechter zei: ‘De aangeklaagde is ten onrechte van mening dat alleen hij het recht heeft om ni dit geval helemaal naakt te lopen, vergetend dat ook anderen het recht hebben om hen niet zonder kleren te zien’
Welke invloed zal deze nieuwe verordening op hem hebben?

  Image Flickr by FaceMePLS Image Flickr by FaceMePLS(2)  
Basis argumenten tegen nudisme.

“Bescherming van het individuele recht van mensen op vrijheid van overlast als gevolg van het gebrek aan respect voor de minimum kledingsnormen”
* Het is verboden om je naakt of bijna naakt op openbare plaatsen te begeven, met uitzondering van vergunningen voor specifieke publieke plekken.
* Het is verboden om te reizen of zich in de openbare ruimte te begeven, met alleen badkleding aan, behalve bij zwembaden, stranden of andere plaatsen waar men normaal gesproken badkleding aanheeft.
* Het verbod is niet van toepassing op de promenades en in de straten die direct grenzen aan het strand.
* Het gedrag beschreven in de eerste paragraaf van het vorige artikel, wordt bestraft met een geldboete van 300 tot 500 euro. Het gedrag dat is beschreven in de tweede paragraaf wordt bestraft met een geldboete van 120 tot 300 euro.
* Agenten moeten overtreders eraan herinneren dat hun gedrag verboden is. Als de persoon volhardt in zijn houding, zullen ze overgaan tot het geven van een boete. 

Hoe denk jij over nudisme, ben je voor of tegen?  Laat hier je reactie achter!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here